Door middel van social media kan je zonder contactgegevens in contact komen met de doelgroep

Bij veel bedrijven en organisaties is het bijhouden van de social mediakanalen een taak van de stagair of schiet het er regelmatig bij in.

De geplaatste content zijn losse onderdelen die eigenlijk niet aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen. De betrokkenheid van de volgers is laag en de verkopen of aanvragen van e-books of kennismakingsgesprekken blijven uit.

Dit is echt een gemiste kans, want door strategisch (met een plan) content de plaatsen op het juiste social media kanaal kan er zeer veel groei gecreëerd worden. Via social media kan je ontzettend goed met je doelgroep en dus met potentiële klanten op een laagdrempelige manier in contact komen.

Door Just Masterpieces de social mediakanalen te laten beheren wordt er gepost op de juiste kanalen, namelijk daar waar de klanten zijn. Met een doordachte strategie als fundament. We bieden creativiteit vanuit andere branches, brengen een frisse wind en zijn op de hoogte van de laatste trends die we in kunnen zetten voor jouw accounts.

Herken jij je in één van deze punten?

 • Het plaatsen van social media posts moet altijd tussendoor
 • Je vergeet regelmatig te posten
 • Het voelt alsof er alleen maar energie in gaat in plaats van dat je iets haalt uit je social media accounts.
 • Je inspiratie van nieuwe posts moet uit je tenen komen

 

Dan is social media beheer door Just Masterpieces de oplossing voor jouw organisatie. Samen maken we van de social media kanalen een succes!

Let op, over de schutting gooien door volledige uitbesteding is niet hoe je de gewenste resultaten bereikt. Bij Just Masterpieces werken we altijd samen met onze klanten, jij kent jouw klanten, het bedrijf en de markt het beste. Wij stellen scherpe vragen, brengen inspiratie vanuit andere hoeken en denken mee, maar we doen het wel samen.

Zo ziet het proces eruit

1

Social media strategie

Samen stellen we de social media strategie op. Hierin bepalen we onder andere, de ideale klant en zijn/haar pains, vragen, problemen en behoeftes. Stellen we vast welke doelstellingen van belang zijn. Tot slot stellen we de content thema’s vast. Gaan we aan de slag met Instagram doen we ook een hashtag onderzoek om zo meer organisch bereik te krijgen.
2

Accounts startklaar maken

Om te voorkomen dat wanneer we content gaan plaatsen we niet de juiste gegevens kunnen meten of de website niet goed is gekoppeld beginnen we met het startklaar maken van de social media accounts. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuwe Instagram bio , de juiste (pixel) instellingen op het Facebook account, een goede samenvatting op LinkedIn. en de highlight covers voor Instagram, in huisstijl.
3

Templates in huisstijl

Consistentie is van belang, al helemaal in de (online) marketing wereld. Stap één daarin is het doorvoeren van de brandkleuren, lettertypes en vormen. Uiteraard aangepast naar de verschillende formaten van de verschillende kanalen. Zo creëer je herkenbaarheid en zullen de bezoekers de posts gaan koppelen aan het bedrijf.
4

Brainstorm

Tijdens een online brainstorm sessie gaan we aan de slag met het bedenken van posts voor de verschillende kanalen. Dit doen we aan de hand van de content thema’s die we in het begin hebben vastgesteld. Ook gaan we aan de slag met de verschillende soorten content, zoals posts, stories, reels, video of carrousel. Alle ideeën zetten we in een Trello overzicht. De content brainstorm is ook los te boeken.
5

Contentcreatie

Tijd voor het echte werk. Aan de hand van de verschillende onderwerpen gaan we echt de content maken. Een post, met bijbehorende teksten en visuals of video’s. Hierbij houden we uiteraard rekening met de algoritmes en de, in de strategie, gestelde doelen. Want alle marketing acties moeten bijdragen aan jouw bedrijfsdoelstellingen.
6

Evalueren (en bijsturen)

Welke posts waren succesvol en welke niet? Waar gaan we mee door of wat gaan we aanpassen? Hebben we de gestelde doelen gehaald? Of moeten we bij sturen? Maandelijks ontvang je een rapport met de resultaten van de posts. Deze gebruiken we als input voor de content voor de nieuwe maand.

Voordelen van social media beheer

 • Jij houdt tijd en energie over om te besteden aan jouw expertise en zo meer klanten te helpen
 • Potentiële klanten zien een professioneel online visitekaartje en zijn direct op de hoogte van jouw aanbod
 • Alle content is volledig in jouw huisstijl, wat zorgt voor herkenbaarheid en vertrouwen
 • Alles is meetbaar, waardoor we het succes steeds groter kunnen maken

Basis

Strategische sessie

Doelen vaststellen & content thema’s bepalen

Accounts startklaar maken

Instellingen, Instagram bio, hightlight covers, instellingen, omslag & profiel foto’s aanpassen

Gezamenlijke content creatie

Samen aan de slag met de captions en visuals (in huisstijl)

Hashtag onderzoek

Unieke set met hashtags voor Instagram

2 posts in feed per week

Instagram, Facebook of LinkedIn

Meten is weten

Maandelijkse rapportage met resultaten

299,- per maand (excl btw)

Medium

Strategische sessie

Doelen vaststellen & content thema’s bepalen

Accounts startklaar maken

Instellingen, Instagram bio, hightlight covers, instellingen, omslag & profiel foto’s aanpassen

Gezamenlijke content creatie

Samen aan de slag met de captions en visuals (in huisstijl)

Hashtag onderzoek

Unieke set met hashtags voor Instagram

2 posts in feed per week

Instagram, Facebook of LinkedIn

Meten is weten

Maandelijkse rapportage met resultaten

Instagram stories

3 sets per week, aansluitend bij posts op de feed

350,- per maand (excl btw)

Advanced

Strategische sessie

Doelen vaststellen & content thema’s bepalen

Accounts startklaar maken

Instellingen, Instagram bio, hightlight covers, instellingen, omslag & profiel foto’s aanpassen

Gezamenlijke content creatie

Samen aan de slag met de captions en visuals (in huisstijl)

Hashtag onderzoek

Unieke set met hashtags voor Instagram

2 posts in feed per week

Instagram, Facebook of LinkedIn

Meten is weten

Maandelijkse rapportage met resultaten

Instagram stories

4 sets per week, aansluitend bij posts op de feed

Reels

Brainstorm en creatie van 2 reels per maand

GIFjes

5 GIFjes voor onder andere instagram stories in jouw huisstijl

450,- per maand (excl btw)

Adverteren op Social Media

Naast organisch bereik, waar je een heel eind mee kan komen, zijn er binnen social media nog meer mogelijkheden, namelijk die van adverteren. In tegenstelling tot organisch bereik zitten er aan advertenties kosten verbonden.

Adverteren op social media is ideaal als je een specifieke doelgroep wilt bereiken zonder dat je de contact gegevens van die personen hebt. Denk bijvoorbeeld aan mensen die net een huis hebben gekocht als je een interieur ontwerper bent of aan ondernemers die net zijn gestart als personal branding fotograaf voor startende ondernemers. Los van interesses, kan je instellen dat je mensen van een bepaalde leeftijd, geslacht en binnen een specifiek gebied wilt bereiken.

Je kan social media advertenties inzetten om bijvoorbeeld onderstaande doelstellingen te behalen:

 • Klikken naar de website
 • Aanmeldingen voor een webinar
 • Downloads van een e-book
 • Aanvragen voor een intakegesprek
 • Betrokkenheid van de doelgroep vergroten (likes, shares en comments op de berichten)
 • Verkopen van een online training

Just Masterpieces helpt graag om de gestelde doelstellingen te bereiken, om uiteindelijk natuurlijk meer omzet te krijgen. We maken graag een voorstel hoe we de doelen gaan bereiken en wat daarvoor nodig is.

Just Masterpieces helpt graag om de gestelde doelstellingen te bereiken, om uiteindelijk natuurlijk meer omzet te krijgen. We maken graag een voorstel hoe we de doelen gaan bereiken en wat daarvoor nodig is. Bij Just Masterpieces zijn we gespecialiseerd in adverteren op de volgende kanalen: Instagram, Facebook, LinkedIn en Pinterest.

Het belangrijkste aspect van social media adverteren is het continue testen van de advertenties. Er zijn natuurlijk een aantal succesfactoren en ‘conversie killers’ maar voor ieder bedrijf, branche en doelgroep zijn er andere aspecten van belang. Meerdere instellingen, afbeeldingen en teksten moeten getest worden om tot het beste resultaat te komen. Dit berekenen we door de ROI, de return on investment. Hoe hoger de ROI, hoe beter. Of we kijken naar de kosten per download, inschrijving of aanvraag, ook geldt dan hoe lager hoe beter.

Voordelen van adverteren op social media

 • Je kan een zeer specifieke doelgroep targetten gericht op onder andere geslacht, leeftijd, woonplaats, bezochte locaties, beroep, interesses en zelfs op basis van het gedrag van de websitebezoekers. Hierdoor worden de advertenties alleen aan de relevante doelgroep getoond.
 • Alles is meetbaar. Welke leeftijd klikt het meest op de advertentie? Op welke tijdstippen heeft de advertentie het beste resultaat? Welke teksten blijken het beste te werken? De antwoorden op dergelijke vragen gebruik je om de advertentie te optimaliseren en dus om zoveel mogelijk omzet te halen met de advertentie.
 • Goedkoop, al helemaal in vergelijking met de traditionele marketingkanalen zoals tv reclames of advertenties in magazines.
 • Mogelijkheden voor ieder budget. Al vanaf 1 euro per dag is mogelijk om te adverteren op Facebook, Instagram en Pinterest. Bij LinkedIn liggen de tarieven iets hoger.

We maken graag een voorstel op maat voor adverteren op social media. De totale investering is afhankelijk van een aantal zaken, maar bestaat uit opstartkosten, beheerkosten en advertentiekosten. Deze kosten zijn afhankelijk van het project. Maar om toch een beeld te geven, de beheerkosten starten vanaf 499,- per maand.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor social media advertenties voor jouw organisatie? Plan dan hier een volledig gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Content brainstorm

Je inspiratie van nieuwe posts moet uit je tenen komen. Je hebt een klein zetje nodig om de content voor aankomende maand weer voor te bereiden. Maar wil je het beheer van de social media accounts wel zelf blijven doen. Herken jij je in één van deze punten?

Dan is de content brainstorm iets voor jou! Tijdens een digitale sessie van 1,5 uur gaan wij aan de slag met het creëren content. Na onze sessie heb jij zeker voor één maand meer dan genoeg content op te plaatsen op de social media accounts.

Nu te boeken voor 199,- euro (excl btw)

Marketing tips & tricks?