Als je niet weet waar je naartoe wilt, weet je ook nooit of je er al bent, laat staan hoe je er moet komen

Regelmatig zien wij bedrijven en ondernemers met fantastische diensten waar zij klanten echt verder mee helpen. De expertise merk je in ieder contact en huidige klanten zijn meer dan tevreden over het geleverde resultaat met als gevolg dat er vaak een vervolgopdracht uitgevoerd wordt.

Het aantrekken van nieuwe klanten gaat alleen iets minder voorspoedig.

Losse marketing acties lijken op het eerste oog een goed idee, want je zal toch echt in actie moeten komen om meer klanten te werven. Maar snel merk je dat er geen plan achter zit, het zijn losse social media posts, win-acties zonder stappenplan en een blog die net niet helemaal aansluit bij de dienstverlening. Er zit geen plan achter, de strategie mist.

Ontzettend zonde, want hierdoor kost marketing alleen maar tijd, geld en energie en blijven de gewenste resultaten meestal uit. Marketing voelt als een moetje, waardoor het ook niet meer leuk is om er mee aan de slag te gaan. Gelukkig kan dat ook anders!

Door marketing acties te koppelen aan bedrijfs -doelstellingen gaat het bedrijf nog harder groeien

Een strategie is een plan, niets meer, niets minder

Overal waar het woord ‘strategisch’ voor staat of ‘strategie’ achter is geplakt lijkt de prijs keer 10 te gaan. Een strategie is een plan, niets meer niets minder. Een plan om de gestelde doelen te halen. Het beschrijft dus het hoe en bestaat uit concrete acties en stappen. Maar er zijn verschillende strategieën, een bedrijfsstrategie  of een (online) marketingstrategie. Wat is het verschil?

Bedrijfsstrategie

Bedrijfsdoelstellingen met de bijbehorende acties die uitgevoerd moeten worden om die doelen te bereiken. Dus HOE je die gaat bereiken.

Bijvoorbeeld: omzet groei van X%, te bereiken door 4 nieuwe klanten die pakket xyz afnemen, bestaande klanten die X% meer producten kopen en het aannemen van 2 nieuwe medewerkers

Marketingstrategie

Marketingdoelstellingen, die bijdragen aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen, met de bijbehorende marketingacties die uitgevoerd moeten worden. Dus HOE je die gaat bereiken.

Bijvoorbeeld: 4 nieuwe klanten die pakket xyz afnemen, webinar organiseren voor doelgroep, werving via Instagram en Linkedin. En het geven van 6 presentaties bij verschillende relevante netwerkbijeenkomsten.

Online marketingstrategie

Online marketingdoelstellingen die bijdragen aan het behalen van de marketingdoelstellingen en de bedrijfsdoelstellingen met bijbehorende online marketing acties om de doelen te bereiken. HOE je die gaat bereiken.

Bijvoorbeeld: 4 nieuwe klanten die pakket xyz afnemen, door 100 downloads van het e-book, met bijbehorende e-mail funnel waarin 3% converteert tot de instappropositie.

*Kan een onderdeel zijn van een marketing strategie, kan ook los ingezet worden met focus op online marketing

Just Masterpieces stelt unieke en op maat gemaakte (online) marketingstrategieën op. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie om de gestelde bedrijfsdoelstellingen door middel van marketing te halen?

Plan hier een vrijblijvend en volledig gratis kennismakingsgesprek.

Liever mailen of appen? Geen probleem.

Marketing tips & tricks?